Karbantartás és Üzemeltetés

A napelemes rendszerek, mint minden más összetett elektromos rendszer, a megfelelő és hatékony működéshez odafigyelést igényelnek. Az igaz, hogy egy napelemes rendszer a többi, eltérő típusú erőművi rendszerekhez képest (szél, víz, fosszilis, atom) elhanyagolható mértékű karbantartást kíván, de ez koránt sem azt jelenti, hogy a felkapcsolás után magára hagyva 5-10 vagy akár 20 évig hiba nélkül, folyamatosan, magas hatékonysági százalékon üzemel.

Egyedi igényekhez igazítva

Cégünk teljes körű szolgáltatási csomaggal rendelkezik a naperőműves rendszerekkel kapcsolatban. A már felépült és termelő rendszerekkel kapcsolatos karbantartási, szervizelési feladatokat a legmodernebb és leghatékonyabb eszközökkel végezzük. Csapatunk nem csak a naperőművekkel, de a hozzájuk kapcsolódó informatikai és kommunikációs hálózatokkal kapcsolatban is legmagasabb szintű szaktudással rendelkezik.

Vállaljuk naperőművek teljes körű üzemeltetését is, ami magában foglalja a napelem panelek folyamatos ellenőrzését, az inverterek és az elektromos hálózat karbantartási feladatait, napi szintű monitoringot és szükség esetén rendszeres területrendezést is.

A legmodernebb eszközökkel

Napelem panelek tisztítása

Az egyik legfontosabb feladat a panelek tisztán tartása, mert ha ezt elhanyagoljuk, akkor a rendszer hatékonysága drámaian csökken. Ez elérheti a 25%-30%-ot is. Mi a legmodernebb napelem mosó robottal végezzük a panelek tisztítását, ami vegyszermenetes technológián alapul, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a környezeti terhelést.

Modern diagnosztika

Hőkamerával felszerelt drónjaink segítségével a rejtett hibákra azelőtt fény derül, mielőtt a rendszer hatékonysága csökkenni kezd, ezzel megelőzve a mérhető veszteséget.

Nyomon követés

Az általunk üzemeltetett napelemes rendszereket szakembereink folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy a lehető leghamarabb reagálhassunk minden felmerülő problémára, ezzel is csökkentve a hibákból adódó kiesést.

Kérjen ajánlatot!

Egy naperőmű üzemeltetése folyamatos feladatokat jelent. Mi rendelkezünk minden olyan eszközzel és tapasztalattal ami garantálja, hogy erőműve a leghatékonyabban működjön.