Pályázatok

Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása: Hajdusol Kft-nél

Kedvezményezett neve: HajduSol Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a Hajdusol Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 42.040.086 Ft
Támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt 1 db Gayk HRE 3000 W cölöpverőgép, 1 db Sunbrush Mobil Compact traktorra szerelhető napelemmosó; 1 db DJI mavic 2 Enterprise drón; 1 db ASUS ZenBook laptop; 1 db Apple MacBook pro 16,2″ és 1 db MI 3108 Eurotest PV PRO set beszerzésére irányult.
A korábbi munkák során több munkafázist nem tudott elvégezni cégünk saját eszközeivel, ehhez bérelni kellett különféle gépeket, vagy ki kellett adnunk a munkát más vállalkozóknak. A beszerezett Gayk munkagép lehetővé tette cégünk számára a napelemek egyszerű telepítését, speciális talajmunkák és egyéb feladatok végzését. A napelempark megfelelő működése érdekében elengedhetetlen az eszközeink gondozása, tisztítása amit a beszerzett, traktorra szerelhető napelemmosóval oldunk meg a jövőben, ez nem utolsó sorban a napelemek által előállított energiát is növeli. Az említett 2 db gép megvásárlásával növelni tudtuk a munka színvonalát és jobb, minőségi munkát tudunk elérni, valamint csökkent a másoktól való függőségünk.
A cég életében új innovatív eszközként jelent meg a hőkamerás DJI drón, amely a vállalkozás szolgáltatásait bővíti, valamint professzionális adatokat tudunk kinyerni az általa kapott adatokból ami minőségi javulást jelent a telepítések során.
Infrastrukturális beruházás keretében a vállalkozás székhelyén az ipari kapuk kicserélésre kerültek, valamint egy napkollektoros rendszer lett telepítve.
Szervezeti fejlesztés jegyében a projekt részét képezte még képzés és marketing tanácsadás is. 1 fő egy drónkezelői képzésen vett részt, valamint egy 100 órás marketing tanácsadás valósult meg a projekt keretein belül.
A beszerzett eszközök által a vállalkozás az alkalmazott technológiát tekintve megújult, versenyképes tudott maradni, növelni tudta a munka színvonalát, csökkent a másoktól való függősége, valamint a napkollektoros rendszer segítségével költséghatékonyabb működés valósult meg.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.12.31.
Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03371

Gyakornoki program a HajduSol Kft.-nél

A kedvezményezett neve: HajduSol Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Gyakornoki program a HajduSol Kft.-nél
Szerződött támogatás összege: 15 648 966
Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása: A vállalt 4 fő gyakornok a Felhívásban foglalt 9+4,5 hónapon keresztül történő foglalkoztatása a szakmai vállalati kapcsolattartók mentorálásával. A vállalati gyakornoki kapcsolattartók szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a GINOP-5.2.5-16 kiemelt projektet megvalósító kijelölt szakképzési centrummal kapcsolatot tartó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló (beszámoló, előrehaladási napló) és teljesítményértékelői szerepkört töltik be a fiatalok mellett. A vállalati gyakornoki kapcsolattartók a továbbfoglalkoztatási időszak lezárultával még a támogatási időszakban értékelést adnak a gyakornokok munkájáról a munkáltatóval egyeztetve, amely egyben referenciául szolgál (teljesítményértékelési dokumentum) a továbbfoglalkoztatást követő munkavállaláshoz is-ezzel segítve az elhelyezkedés sikerességét.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult,akkor a tényleges befejezés): 2018.04.02
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00635

 

Mikro -, kis,- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

A kedvezményezett neve: HajduSol Korlátolt Felelősségű Társaság
a projekt címe: Mikro -, kis,- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Kompakt rakodógép vásárlása a napelemes panelok mozgatásához.

Szerződött támogatás összege: 12 896 000 forint
A hitelprogram azonosítója: GINOP-8.3.5-18

 
 

A HajduSol Kft. eszközparkjának fejlesztése

1. Kedvezményezett neve: HajduSol Korlátolt Felelősségű Társaság
2. Projekt címe: A HajduSol Kft. eszközparkjának fejlesztése
3. Szerződött támogatás összege: 9.000.000 Ft
4. Támogatás mértéke: 58,06%

5. Projekt tartalmának bemutatása:
“Jelen projekt keretében egy minirakodó gép beszerzését valósítottuk meg.
A HajduSol Korlátolt Felelősségű Társaság adásvételi szerződést kötött az AXIÁL Kft.-vel, melyben az AXIÁL Kft. elvállalta egy AVANT 755i minirakodó gép szállítását. Az említett minirakodó gép 2021.06.29.-ig leszállításra és átadásra került.
A beszerzett munkagép lehetővé tette cégünk számára a napelemek egyszerű mozgatását, munkagödrök ásását, egyéb földmunkákat, illetve talajrendezést, fűnyírást. Segítségével a napelemparkok teljes körű üzemeltetése biztosított. A napelempark megfelelő működése érdekében elengedhetetlen a terület gondozása, például a napelemek egy esetleges kavicsfelverődés által is tönkre mehetnek, ezért fontos, hogy speciális géppel legyen elvégezve a fűnyírás.
Az Avant 755i Univerzális minirakodó megvásárlásával növelni tudtuk a munka színvonalát és jobb, minőségi munkát értünk el, valamint csökkent a másoktól való függőségünk. A gép kialakítása és technológiai feltételei hozzájárulnak a precízebb és igényesebb munkavégzéshez is.
Napelemes kivitelezéseink is sokkal gyorsabbak, gördülékenyebbek, kiszámíthatóbbak lettek, mivel egy kézben összpontosulnak az előkészítési és a kivitelezési munkafázisok.

A beszerzett eszköz által a vállalkozás az alkalmazott technológiát tekintve megújult, versenyképes tudott maradni, a vevői megrendeléseket határidőre tudja teljesíteni, ezáltal megbízható partnernek számít megrendelői körében. A vállalkozás termelési kapacitásának bővülése nagyobb árbevételt generál, amelyet további fejlesztésekre, a versenyképességünk fokozására és állományi létszámunk bővülésére kívánunk fordítani, ezáltal megvalósul a vállalkozás fenntartható fejlődése. ”

6. A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.06.29.
7. Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-00258

Épületenergetikai fejlesztés a HajduSol Kft. székhelyén

A kedvezményezett neve: HajduSol Korlátolt Felelősségű Társaság,
A projekt címe: „Épületenergetikai fejlesztés a HajduSol Kft. székhelyén”
A szerződött támogatás összege: 6 164 119 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 55%

A pályázat tartalma: Megvalósult az épülethatároló szerkezetek hőszigetelése, a fejlesztés során hőszivattyús rendszert alkalmaztak fűtésre/hűtésre és használati melegvíztermelésre, kicserélték a fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezeteket, illetve napelemes rendszert telepítettek. A pályázatban megjelölt épület ennek köszönhetően energiahatékonyabbá vált, csökkent az épület fenntartási költsége, nőtt a megújuló energiatermelő rendszerek által előállított energia mennyisége. A projektben 10,83 kW teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre, így a működési költség éves szinten több, mint 450 ezer Ft-tal lesz kevesebb. Az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten több, mint 17 tonnát csökken. A projekt eredményeként egyszerre erősödik a környezettudatos gazdasági versenyképesség, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyisége csökken, illetve enyhülnek a vállalkozás rezsiterhei.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2021.10.25.
projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01714

Kompakt rakodógép vásárlása a napelemes panelok mozgatásához

A kedvezményezett neve: HajduSol Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Mikro -, kis,- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Kompakt rakodógép vásárlása a napelemes panelok mozgatásához.

A szerződött támogatás összege: 12 896 000 forint
a hitelprogram azonosítója: GINOP-8.3.5-18